Barion Pixel

Mind a(z) 4 találat megjelenítve

A bitumenes vízszigetelés széles körben alkalmazható külső földalatti betonfalakon, alapokon és földdel fedett födémeken. Ideális védőbevonatot nyújt föld alatti szigetelőlapokhoz és XPS lapok ragasztásához. Kiemelkedően hatékony párazáró védelmet biztosít a szerkezeteknek. A kenhető bitumenes vízszigetelés időjárás- és öregedésálló, hosszú távon rugalmas marad. Kézi és gépi módszerrel egyaránt könnyedén felhordható. Webáruházunkban különböző prémium minőségű bitumenes vízszigetelő anyagok közül válogathatsz. Fedezd fel a kínálatunkat!

46 584 Ft 41 926 Ft (33 012 Ft+ÁFA)
4 409 Ft-24 674 Ft 3 968 Ft-22 207 Ft

Beton tapadóhidak, mélyalapozók

Sika® Igasol®-101

28 712 Ft 25 841 Ft

A bitumenes vízszigetelés alapja a bitumen, amely egy kőolajból készülő anyag. Előállítása során a kőolajból elpárologtatják a gázolajat, a petróleumot és a benzint és az így keletkezett anyagot felhevítik, majd magas nyomás alá helyezik. A bitument ezzel a módszerrel elő lehet állítani, azonban ez egy a természetben is megtalálható anyag, de kibányászása nagyon idő- és költségigényes. 

A bitumenes vízszigetelés fajtái

A bitumenes vízszigetelés egy olyan vízszigetelő anyag, amelynek 3 alapvető fajtája van. Ebből 2 az, amit a leggyakrabban használnak épületek vízszigeteléséhez. Megkülönböztetjük a kenhető-, lemez- és spray alapú vízszigetelést. 

Kenhető bitumenes vízszigetelés előnyei

  • Feldolgozása és felvitele olyan egyszerű, mint a festéké. 
  • Nem igényel alapozó használatot, de ha használunk is hozzá, egyszerűen csak fel kell kenni a felületre.
  • Különleges formák szigetelése is kiválóan megoldható vele. 
  • Nagyon gyors vele a munka, hiszen feldolgozása nem igényel speciális szerszámokat sem pedig különösebb szaktudást. 
  • A burkolat közvetlenül a szigetelőrétegre ragasztható. Ezzel leegyszerűsíthető a munkafolyamat. 

Bitumenes lemez szigetelés előnyei

  • Rétegvastagsága nem képes változni, hiszen nem tudjuk a felület egyik felén vékonyabban, a másikon vastagabban felhordani. 
  • A bitumenes lemezek könnyedén méretre vághatók, a kellő mennyiség kiszámítása pedig egyszerű. 
  • Jól ellenállnak az UV sugárzásnak, aminek köszönhetően meghosszabbíthatják a lapostetők szigetelésének élettartamát. 
  • A bitumenes lemezek kevésbé sérülékenyek. 

Spray vízszigetelő 

A spray alapú vízszigetelők viszonylag újak a piacon. Leggyakrabban alvázvédelemhez szokták használni, de vannak olyan típusok is, amelyek használata falakhoz is ideális. Ezek a vízszigetelők is könnyen feldolgozhatók, rugalmasak, illetve kitöltik és lezárják a repedéseket és a réseket. A száradás után bármilyen fedőfestékkel átfedhetők.

Kiváló minőségű bitumenes vízszigetelés a ragasztofestek.hu kínálatában

Kínálatunkban kizárólag kiváló minőségű SIKA bitumenes vízszigetelő anyagokat találsz, amelyek svájci precizitással készülnek, és jelentősen megkönnyítik a munkafolyamatokat. Szakértőink pedig szívesen nyújtanak tanácsadást, ha bármilyen kérdésed van a termékekkel kapcsolatban. Vásárlóink számára gyors kiszállítást, versenyképes árakat és kedvezményeket kínálunk nagyobb mennyiségű rendelés esetén.